topblog Ivoire blogs

05/12/2014

Mooie naam Eulalia
één van de meest populaire op het moment en dure kunstenaars Brittannië: zijn schilderij "St. Cecilia" in juni 2006 op een veiling, "Christie" (Christie's) verkocht voor £ 6.000.000.

my-A11797-800x800.jpg


"De dood van St. Eulalia" - een van de meest opvallende schilderijen van de kunstenaar. In de kathedraal van Barcelona heeft een patio, altijd open voor bezoekers. Hier, in een van de kapellen echte levende ganzen. Volgens de Catalanen, wit symboliseert zuiverheid van deze vogels St. Eulalia - patroonheilige van Barcelona. Eulalia was slechts 13 jaar oud toen ze stierf in de handen van de heidenen, en vanwege de ganzen is 13.

t1.jpgBarcelona legende vertelt ons dat tijdens het bewind van keizer Diocletianus (c. 305) in een christelijk gezin leefde een mooi meisje genaamd Eulalia (lat. Eulalia). Voor het christelijk geloof werd gruwelijk gemarteld, gekruisigd en onthoofd. Toen gebeurde er een wonder: uit de mond van de martelaar duif fladderde, en zijn lichaam bedekt gevallen sneeuw. De resten van het meisje begraven in een kerk (nu de kerk van Santa Maria del Mar), en de legende van de mooie maagd-martelares jarenlang doorgegeven van mond tot mond. In het jaar 713, vrezend excessen islamitische relikwieën van St. Eulalia verborg, en tot 878 jaar, niemand wist waar ze werden verborgen. In 1339 eindelijk de relikwie en de invoering van een albasten sarcofaag in de crypte van de kathedraal van St .. Kruis en St. Eulalia in Barcelona.

Interessant feit: de eerste vermelding van St. Eulalia (bronnen IV en VI eeuw) geven verering Eulalie van Emerita Augusta (nu de stad van Merida). en de legendarische "Life Eulalia van Barcelona", zo gevonden om een imitatie van laat zijn. Onderzoekers geloven dat de convergentie van twee beelden van martelaren opgetreden in de X eeuw. Wat het ook was, het was St. Eulalia is de patrones van Barcelona.

De kathedraal van Barcelona

t3.jpg


In 1998, het Festival van Avignon uitvoering van "Tatyana Repin", de grote Russische regisseur Fokin, die is gebaseerd op een weinig bekende toneelstuk van Anton Tsjechov, creëerde een furore. De plot - een dramatisch verhaal gebaseerd op echte gebeurtenissen die in Kharkov plaatsvond: de snelle opkomst en populariteit, en dan is de onverwachte zelfmoord van een jonge getalenteerde zangeres en actrice Eulalia Kadmina.

Over Eulalie Kadmina ik leerde terwijl het leven in Kaluga. Begaafd meisje, de dochter van een koopman van Kaluga en het mooie zigeunermeisje die in het koor zong, werd opgeleid in Elizabethaanse Instituut voor Noble Maidens. Bij een concert meisjes hoorde haar stem Nikolai Rubinstein, een van de organisatoren van het conservatorium van Moskou, en zonder aarzeling nam het weesmeisje in het Conservatorium, waar ze kregen een uitstekende muzikale opleiding. Drie jaar later werd het 19-jarige Eulalia solist van het Bolshoi Theater. Paar in die tijd kon bogen op zo'n bliksemcarrière. De bekende muziekcriticus ND Kashkin gezegd van de talentvolle jonge zanger: "Ze was een grote openstaande dramatische talent en aangeboren gevoel voor natuurschoon, en bovendien, goed uitziende was ze."

Serre jaren hebben grote Eulalia gebracht met PI Tchaikovsky. De beroemde "Sneeuw" is speciaal geschreven voor haar. "Kadmina zelden heeft in de moderne zangers de mogelijkheid om de stem te moduleren, om het te geven, in overeenstemming met de interne waarde van het uitvoerbare, de ene of de andere toon, de ene of de andere uitdrukking, en de mogelijkheid om etoyu geniet dezelfde artistieke flair, dat is de meest waardevolle eigenschap haar mooie talent" - de componist schreef. Na haar dood schreef hij een iets andere: "Een vreemde, rusteloos, pijnlijke egoïstische natuur, ik dacht altijd dat het niet goed is om af te maken." Pjotr Iljitsj gewijd Eulalia Romantiek "verschrikkelijke moment", dat te doen, ze had waarschijnlijk geen idee wat een verschrikkelijke minuten op haar te wachten.

t4.jpg


Er zijn suggesties dat Anton Tsjechov persoonlijk kende Eulalia (door de manier, op haar dood, vond hij een brief van Tsjaikovski). Na zijn debuut in het Bolshoi Theater, waar ze zong voor twee jaar, plotseling compliceren betrekkingen met de leiding van de zanger werd gedwongen om de witte steen te verlaten. Als gevolg van de vervolging van een van de senior hoogwaardigheidsbekleders Kadmina was gestopt en het Mariinsky. Dan was er in Italië, waar de Russische ster succes toerde op het podium in Milaan, Florence, Napels en Turijn. Plotselinge ernstige ziekte en de daaropvolgende wonderbaarlijke genezing bevorderen Eulalia trouwen met een Italiaanse arts, een huwelijk dat een vergissing later zou zijn. Heimwee zanger terug naar Rusland.

Kadmina staat in St. Petersburg, Kiev, Odessa. In Kharkov, probeert ze zichzelf als een dramatische actrice. Kom naar de verbazing van vele operarollen uitgevoerd Eulalia in zijn korte leven op het podium, hoeveel briljante vrouwelijke personages creëerde ze op het podium: Lel in "Snow Maiden" Boyar Morozova in "Oprichnik" Katherine in "The Storm," Larissa "Bruid", Sofia in "Verdriet door Verstand" Ophelia in "Hamlet", Katharina in "het temmen van de feeks," Adrienne Lecouvreur in "Adrienne Lecouvreur" Marguerite Gautier in "La Dame aux Camelias". Haar beste opera rol erkend: Ratmir ("Ruslan en Ludmila") Rogneda ("Rogneda"), Natasha ("Meermin"), Margaret ("Faust"), Rachel ("Jodin"), Amneris, Azucena, Siebel ... "Tatyana's letter "uit de opera" Eugene Onegin "voor het eerst uitgevoerd Kadmina, net als vele liederen van Schubert, Schumann, M. Glinka, Dargomyzhsky.

In Kharkov, de eerste hoofdstad van Oekraïne, kwam speciaal naar Kadmina luisteren vanuit Moskou, waar haar aanbeden, geladen met cadeautjes van bloemen en dure cadeaus. Het leek erop dat het lot heeft voorbereid een prachtige opera diva leven, maar achter de schermen was het anders. Tegenslagen in zijn persoonlijk leven gemaakt ellendig actrice, en ze leed aan een geweldige deal. Het leren van verraad geliefde, Eulalia en doet wanhopen.

t5.jpg


In 1881 Kadmina valt hartstochtelijk verliefd op een officier. Knipperende roman. Haar keuze, die uit een verarmde adellijke familie kwam, besluit om binnenkort trouwen en is op zoek naar een winstgevende partij. Probeert te ontsnappen uit de geestelijke angst, Kadmina ondergedompeld in het werk.

Echter, 4 (16) november 1881 officier arriveert met zijn verloofde naar de show, waar ze speelde Kadmina. Op die dag, zong ze de titelrol in het toneelstuk Ostrovsky "Wassilissa Melentevna." Plotseling, in het publiek, zag ze in het bed van een geliefde met de bruid. Tijdens de pauze gevonden Kadmina in de badkamer een doosje lucifers, brak een fosfaat hoofd overspoeld hun thee en dronk het mengsel.

De bel ging, de actrice verscheen op het podium en zelfs begon te spelen, maar tot ontzetting van de eerste serie, opeens lijkbleek en viel bewusteloos. Het gordijn gesloten, de toon, natuurlijk gestopt. Artsen konden niets doen. De actrice overleed zes dagen later in vreselijke pijn. Ze draaide zich slechts 28 jaar oud.

t6.jpg


De dood van een jonge talentvolle operaster opgewonden velen. IS Toergenjev schreef "Na De Dood" ("Clara Milich") en AI Kuprin - "The Last Debut". Het werd voor het eerst gepubliceerd zijn werk, voor de publicatie van die jonge cadet Kuprin heeft om de brik is verzonden, en durfde niet meer van zijn werken te publiceren zonder toestemming van zijn superieuren. Nikolai Leskov gewijd verhaal "theatraal karakter." 16 januari 1889 bij de Maly Theater in première Tsjechov's toneelstuk "Tatiana Repnina" geënsceneerd Suvorin met MP Yermolova hoofdrol.

Tegenwoordig is het toneelstuk "De Heilige Sinner Eulalia" geschreven door AP Tsjechov met MG Savina hoofdrol werd opgevoerd in het "New Theatre" M. Leontovskogo. In 2005, de schermen ging prachtige documentaire "Eulalia Kadmina." Lees prachtige roman populair nu Ljoedmila Tretiakova "verschrikkelijke momenten Eulalia Kadmina" in het boek "The Eternal Idol".

IS Toergenjev schreef "Clara Milich" in Bougival in oktober 1882: "In het venster, rechts, keek naar de val, zuidelijk, kan gouden zijn, maar toch vallen, en hoewel de laatste - en hij voelde het - In kleur, maar al veroordeeld. ; toch charmant, maar zonder de hitte ... het is niet dood, maar een droom die weet het en ze bevroor - en deze daling was zijn laatste verhaal: dat van grijs, dan roze, maar toch zorgvuldig, helder en zacht maar nu al bevroren circuits.

t7.jpg


Met Clara Milich in Toergenjev's muziek creativiteit kwam, niet voor lang, en de nieuwe soort rinkelen noot. Het was een nota van lichamelijk lijden. "Het zit in de weg rond - en onder de kolkende duisternis Aratov ziet Clara in theatrale kostuum: ze zet de fles aan zijn lippen, hoor verre" bravo! Bravo! "- en iemands barse stem schreeuwt Aratovu oor:" En u dacht dat het was allemaal een komedie eindigen? Nee, het is een tragedie, een tragedie! ".

Ik haalde een passage uit de memoires van Toergenjev Annenskogo.

Alle Kharkov begraven een geweldige zangeres en actrice. Volgens de legende - in een zilveren kist. Binnenkort verscheen op haar graf icoon. Op het was een foto van een gezicht Velikomuchennitsa Eulalia Kadmina. Wie heeft dit pictogram, is nog onbekend. Nu wordt opgeslagen in de Kharkov Historisch Museum.
"Alleen als de naam is een native Spaans en Russisch Eulalia" - Ik zat te denken, permanent in de voorkant van een schilderij van John William Waterhouse.
Irina Lapina

03/12/2014

Borovikovsky Vladimir Lukic grote Russische portrettist

 

 

 

Borovikovsky Vladimir Lukic (1757-1826)

f1.jpg

Door 1790, werd hij een van de meest bekende portretschilders, in 1795, kreeg de titel van de academicus, en zeven jaar later werd een adviseur van de Academie van Beeldende Kunsten.

Hij werd bekend en zelfs in de mode portrettist, het regende orders van de hoogstgeplaatste personen, tot de leden van de keizerlijke familie.

 

De derde grote Russische portrettist, die kwam na F. Rokotov en Dmitry Levitsky, Borovikovsky heel hard gewerkt, en de erfenis van zijn uitgebreid en gevarieerd. Hij slaagde in ceremoniële portret (veel van zijn werken in dit genre geëerd voor monsters), en in de intieme en miniatuur.

 

Hij was een gewetensvolle en hardwerkende en deed alles perfect: een groot aantal kopieën dat hij opdracht gaf meer dan eens, en zelfs die portretten waarin hij moest volgen om sommige modieuze patroon.

 

Het hoogtepunt van zijn kunst was van korte duur - iets meer dan tien jaar aan het begin van de XVIII - XIX eeuw -. Maar mooi. Het was toen dat hij een portret van Paul I, statssekretarya D.P.Troschinskogo doorgeven van de innerlijke kracht van deze buitengewone man die los van de bodem was gekomen, evenals formele portretten - ongelooflijk mooie en exotische portret Murtaza Quli Hana, een prachtig portret A.B.Kurakina expressief vertegenwoordigt een persoon die voor de liefde van luxe genaamd "diamant prins," maar voor een zeldzame arrogantie - "Pauw", een portret van Derzhavin, zittend in een stoel aan een bureau hoog met manuscripten opgestapeld.

 

Nog het meest duidelijk geopenbaard zijn talent in een serie portretten van vrouwen uitgevoerd in hetzelfde jaar. Ze zijn niet zo effectief als man, klein van formaat, soms gelijk in samenstelling oplossing, maar ze onderscheiden zich door uitzonderlijke subtiliteit in de transmissie van de personages, de subtiele bewegingen van geestelijk leven en combineert zacht poëtisch gevoel.

 

Voor mooie vrouwelijke beelden Borovikovskiy creëerde een bepaalde stijl portret: een afbeelding, in gedachten verzonken figuur leunt hand op elke stand als decor voor de lome rondingen van het lichaam in een lichte lichte kleding is rustig landschap. Maar hoe individuele karaktertrekken van zijn personages en hoe wonderwel per stuk!

"Portret van prinsessen en A.G.Gagarinoy V.G.Gagarinoy"

1802

f2.jpg

 

 

"Lizonka en Dasha"

1794.

f3.jpg

 

"Portret van een heer in het gewaad A.B.Kurakina Orde van Malta"

Ok. 1801

f4.jpg

 

"Portret van de schrijfster Anna Louise Germaine de Stael"

1812

f5.jpg

 

"Portret van Paul I in een witte dalmatiek"

1799

f6.jpg

 

"Catherine II voor een wandeling in het park (met Chesmenskaya kolom op de achtergrond)"

1794

f7.jpg

 

 

"Portret van Grote Hertogin Alexandra Paulowna"

 

 

"Portret van Grote Hertogin Elena Pavlovna"

f8.jpg

 

"Portret van Prinses Margarita Ivanovna Dolgoruky"

1811

f9.jpg

 

"Portret van Prins Alexander Kurakin"

1801 - 1802

f10.jpg

 

"Portret van Prins G.S.Volkonskogo"

1806

f11.jpg

 

Portret P.S.Masyukova

f12.jpg

 

"Portret A.A.Dolgorukogo"

1811.

f13.jpg

 

"Portret van de dichter Gavrila Derzhavin"

1795

f14.jpg

 

"Portret van Darya Alexandrovna Derzhavina"

1813

f15.jpg

 

"Portret van Murtaza Quli Khan"

f15.jpg

02/12/2014

Creativity Alexander Ivanov

 

 

 

 

Creativity Ivanov Alexander G.

 

Ukrainian, born June 3, 1962 in the city of Kharkov. In Kharkov

Art school he entered late, at 23, is already having a family.

When you have finished one course, immediately entered the Kharkov Pedagogical

Institute. GSSkovoroda on the graphic arts department. From

honors him in 1992. Since 1992 participated in several

regional, national and international exhibition in Baltimore.

 

Her paintings are part of the collection in Kharkov, Moscow, Berlin Italy

(With a smile on life)

"Swung"

tt1.jpg

 

 

 

"Another confession"

tt2.jpg

 

"No you will not give up"

tt3.jpg

 

"Bath"

tt4.jpg

 

"Bath"

tt5.jpg

 

"Meeting on the field"

tt6.jpg

 

"Krynka milk"

tt7.jpg

 

"Odessa Courtyard"

tt8.jpg

 

"Mr. Schira"

tt9.jpg

 

"Oh godfather"

tt10.jpg

 

tt12.jpg