topblog Ivoire blogs

03/12/2014

Borovikovsky Vladimir Lukic grote Russische portrettist

 

 

 

Borovikovsky Vladimir Lukic (1757-1826)

f1.jpg

Door 1790, werd hij een van de meest bekende portretschilders, in 1795, kreeg de titel van de academicus, en zeven jaar later werd een adviseur van de Academie van Beeldende Kunsten.

Hij werd bekend en zelfs in de mode portrettist, het regende orders van de hoogstgeplaatste personen, tot de leden van de keizerlijke familie.

 

De derde grote Russische portrettist, die kwam na F. Rokotov en Dmitry Levitsky, Borovikovsky heel hard gewerkt, en de erfenis van zijn uitgebreid en gevarieerd. Hij slaagde in ceremoniële portret (veel van zijn werken in dit genre geëerd voor monsters), en in de intieme en miniatuur.

 

Hij was een gewetensvolle en hardwerkende en deed alles perfect: een groot aantal kopieën dat hij opdracht gaf meer dan eens, en zelfs die portretten waarin hij moest volgen om sommige modieuze patroon.

 

Het hoogtepunt van zijn kunst was van korte duur - iets meer dan tien jaar aan het begin van de XVIII - XIX eeuw -. Maar mooi. Het was toen dat hij een portret van Paul I, statssekretarya D.P.Troschinskogo doorgeven van de innerlijke kracht van deze buitengewone man die los van de bodem was gekomen, evenals formele portretten - ongelooflijk mooie en exotische portret Murtaza Quli Hana, een prachtig portret A.B.Kurakina expressief vertegenwoordigt een persoon die voor de liefde van luxe genaamd "diamant prins," maar voor een zeldzame arrogantie - "Pauw", een portret van Derzhavin, zittend in een stoel aan een bureau hoog met manuscripten opgestapeld.

 

Nog het meest duidelijk geopenbaard zijn talent in een serie portretten van vrouwen uitgevoerd in hetzelfde jaar. Ze zijn niet zo effectief als man, klein van formaat, soms gelijk in samenstelling oplossing, maar ze onderscheiden zich door uitzonderlijke subtiliteit in de transmissie van de personages, de subtiele bewegingen van geestelijk leven en combineert zacht poëtisch gevoel.

 

Voor mooie vrouwelijke beelden Borovikovskiy creëerde een bepaalde stijl portret: een afbeelding, in gedachten verzonken figuur leunt hand op elke stand als decor voor de lome rondingen van het lichaam in een lichte lichte kleding is rustig landschap. Maar hoe individuele karaktertrekken van zijn personages en hoe wonderwel per stuk!

"Portret van prinsessen en A.G.Gagarinoy V.G.Gagarinoy"

1802

f2.jpg

 

 

"Lizonka en Dasha"

1794.

f3.jpg

 

"Portret van een heer in het gewaad A.B.Kurakina Orde van Malta"

Ok. 1801

f4.jpg

 

"Portret van de schrijfster Anna Louise Germaine de Stael"

1812

f5.jpg

 

"Portret van Paul I in een witte dalmatiek"

1799

f6.jpg

 

"Catherine II voor een wandeling in het park (met Chesmenskaya kolom op de achtergrond)"

1794

f7.jpg

 

 

"Portret van Grote Hertogin Alexandra Paulowna"

 

 

"Portret van Grote Hertogin Elena Pavlovna"

f8.jpg

 

"Portret van Prinses Margarita Ivanovna Dolgoruky"

1811

f9.jpg

 

"Portret van Prins Alexander Kurakin"

1801 - 1802

f10.jpg

 

"Portret van Prins G.S.Volkonskogo"

1806

f11.jpg

 

Portret P.S.Masyukova

f12.jpg

 

"Portret A.A.Dolgorukogo"

1811.

f13.jpg

 

"Portret van de dichter Gavrila Derzhavin"

1795

f14.jpg

 

"Portret van Darya Alexandrovna Derzhavina"

1813

f15.jpg

 

"Portret van Murtaza Quli Khan"

f15.jpg

Les commentaires sont fermés.